Vă întrebați ce trebuie să aibă o imagine pentru a arăta foarte bine? Teoretic, nu există reguli. Dar, cu toate acestea, acordați atenție acestor 5 lucruri mici...
Textură
Textura, adică relieful, nu este necesară în fiecare pictură, dar poate crea o experiență mai bună. Refracția luminii care apare pe suprafețe care nu sunt netede se va juca cu ochiul observatorului și îi va oferi un alt motiv pentru a arunca o privire mai bună asupra imaginii și de a o experimenta. Doar fiți atenți! Trebuie să fie încorporată cu atenție în motivul picturii și reprezentat în măsura corectă. Nu folosiți textura, dar pentru că credeți că imaginea dvs. va fi fantezistă.
Compoziţie
Compoziția este de obicei gândită înainte de începerea picturii, dar și în timpul realizării schiței. Dar este în regulă dacă în timpul lucrării te hotărăști care va fi compoziția și care element o va domina. Subiectul este complex și regulile sunt multe, iată doar câteva sfaturi pentru începători:
- atunci când pictați un portret, ar trebui să existe întotdeauna mai mult spațiu între lucrare și dvs.
- să nu pictați niciodată un obiect sau o figură până lângă marginea pânzei, trebuie să existe o distanță
- atunci când realizați un peisaj, linia orizontului nu este exact pe mijloc
- fiți atenți la perspectivă, acodați timp și stăpâneiți desenul în perspectivă de la început
Desigur, puteți să nu respectați niciuna dintre aceste reguli dacă scopul dvs. este de a provoca confuzie observatorului.
Folosiți pensule diferite
Utilizarea aceleiași pensule sau doar câteva pensule cu lățimi similare poate strica imaginea. Repetarea acelorași mișcări pe o anumită porțiune, chiar mai rău dacă aceste mișcari au același sens, este plictisitor. Dacă analizați bine lucrarea lui Van Gogh, de exemplu, veți vedea că, deși pare să fi folosit aceeași pensulă pentru toată imaginea, există o variație a grosimii și urmele lăsate de pensule sunt în direcții diferite. Pictați așa cum doriți ca pictura să fie bună, dar dacă vreți aceasta să se trezească și să se miște - atunci jucați-vă cu pensule!
Lăcuirea
Lăcuirea unei imagini nu este obligatorie sau necesară, dar știți că în timpul pictării se întâmplă ca culoarea să devină mată când se usucă, își pierde strălucirea sau chiar intensitatea. Pentru a uniformiza aceste modificări și pentru a oferi imaginii un aspect bun, atunci lăcuiți-o. Lacul nu trebuie să fie lucios și să ofere imaginii un aspect sticlos dacă nu doriți. Există, de asemenea, lacuri mate care vor reîmprospăta culoarea, îi vor oferi un aspect proaspăt și mai umed, dar suprafața va fi mată. La urma urmei, în acest fel, va înțelege și observatorul/clientul că munca este importantă pentru dvs. și că ați făcut un efort pentru a o proteja astfel încât să dureze.
Fixarea unei imagini
Lăcuirea este ultima intervenție care se face asupra picturii în sine, dar chiar și acest pas final este extrem de important pentru aspectul complet al picturii. Dacă nu ați lucrat pe pânză, care este întinsă prin capsare pe partea din spate a cadrului, atunci ar trebui să luați în considerare întinderea pe șasiu. Dacă ați ales așa-numitul span francez, unde unghiile nu sunt vizibile din lateral, atunci este suficient să pictați cu grijă sau să pictați cu o singură nuanță părțile laterale ale pânzei. Dacă v-ați decis pentru înrămarea pânzei - acordați atenție și timp alegerii unei rame ideale. Rama nu trebuie să domine și să distragă atenția de la imaginea dvs. Cel mai bine este să fie aceeași nuanță cu culoarea care domină imaginea. Și dacă nu există o nuanță dominantă, atunci optează pentru o ramă neagră, albă sau gri-argintie, în funcție de cât de deschisă sau întunecată este imaginea.