(plein-air - aer liber)
Abia la mijlocul secolului al XIX-lea pictorii au îndrăznit să se angajeze în astfel de aventuri. Impresioniștii au fost primii care au început și să-și termine picturile în natură, au fost încurajați și de apariția culorilor în tuburi. Până atunci artiștii le pregăteau singuri din mediu și pigmenți - culoare pulbere și de aceea, nu era atât de ușor să pictezi afară.
Pictura în aer liber este încă o provocare pentru un număr mare de artiști și credem că un număr mare dintre ei au uitat frumusețea creației în aer liber și numeroasele mari lucrări create în acest fel. Cel mai mare avantaj al picturii în aer liber este că toate simțurile tale sunt activate și transferi întreaga experiență a locului în care te afli pe pânză.
Dacă așteptați instrucțiuni și reguli pentru pictura în natură - acestea nu există, vă putem sfătui doar să vă relaxați și să vă bucurați.
Primul lucru de care aveți nevoie este pânza de pictură. Trebuie să vă gândiți bine dacă doriți să lucrați pe pânza pe șasiu, aceasta fiind și mai complicat de transportat, sau pe pânza pe carton care este mai ușoară și nu prezintă risc de deteriorare. Pentru început, este indicat să luați un bloc de desen cu hârtie mai groasă pentru culorile acrilice și pentru culorile în ulei. De asemenea, ar trebui să țineți cont de suprafața pictată într-o zi în aer liber.
Șevalet - Poate că nu este ceva necesar, deoarece puteți înclina pânza oriunde, dar s-ar putea ca această poziție să nu vi se potrivească, stricându-vă concentrarea și entuziasmul. Cea mai bună opțiune este cu siguranță un cufăr în care puteți împacheta tot materialul necesar și, atunci când îl deschideți, acesta devine un suport suficient de stabil pe care puteți așeza pânza.
Culorile - acrilice sau în ulei? În cazul în care, v-ați decis pentru culorile în ulei, trebuie să luați în considerare modul în care veți returna pictura umedă în atelier. Și dacă optați pentru vopsele acrilice, rețineți că acestea se usucă rapid. Poate deveni o problemă faptul că vopseaua de pe paletă se va usca rapid.
Pensule - Luați doar strictul necesar, de exemplu doar 2-3 pensule pe care le folosiți în mod obișnuit. Nu uitați să aduceți o pungă cu fermoar sau ceva similar în care veți putea împacheta pensulele atunci când ați terminat. Astfel vopseaua de pe ele nu se va usca prea repede și le veți spăla cu ușurință când veți ajunge acasă.
Mediu - Dacă vă decideți să pictați cu vopsele în ulei, veți avea nevoie de un mediu cu care să diluați vopseaua, dar și de terebentină. Puteți turna mediul în borcane mici, nu este nevoie să purtați pachete originale cu dv.
Cârpe sau prosoape - Pentru ștergea spatulelor sau a pensulelor. Apă - pentru spălat, pictat și băut. Șapcă - Soarele vă va deranja în a percepe culorile, atât cele din peisaj, cât și cele pe care le amesteci și le pui pe pânză, iar cea mai simplă modalitate de a rezolva această problemă este o șapcă.
Desigur, nu te supăra prea tare dacă ideea ta de pictură eșuează, pentru că o zi în natură nu poate fi o zi proastă, mai ales dacă ai plecat în această aventură cu prietenii. Va fi suficient să vă umpleți cu energie bună, să faceți câteva fotografii și să memorați tot ceea ce fotografia nu poate.