Una dintre modalitățile de a vă juca cu pereții monotoni ai clădirilor sau de a trimite un mesaj public vizibil tuturor prin artă e pictura murală. Cu toate acestea, vei întâlni acest tip de pictură și în interiorul modern, unde scopul lor este de a face spațiul special și impresionant. Și tu ai îndrăzni să pictezi o parte sau tot peretele casei tale?
De unde să încep? de la idee…
Când v-ați decis să pictați pe perete, în camera dvs. de zi, în baie sau alt spațiu și nu doriți să agățați tablouri pe zid sau tapet, atunci este nevoie de o pictură murală .
Nu vă faceți griji pentru pictura în sine, există multe modalități de a face procesul mai ușor și rapid, de asemenea puteți apela întotdeauna la ajutorul prietenilor, dar ce este important e să dedicați suficient timp planificării, deoarece aceasta este cheia succesului în pictura murală. În primul rând, gândiți-vă la culorile veți folosi în funcție de cameră și scopul acesteia. Pentru picturile murale din dormitoare, evitați culorile strălucitoare, contrastele puternice și alegeți nuanțe calde și liniștitoare, în timp ce pentru spațiul de lucru, ar trebui să alegeți culori pozitive care să vă motiveze (portocaliu, albastru, verde).
Subiectul care nu trebuie neapărat să fie ceva ieșit din comun, poate să fie un semn important și o formă abstractă, să fie un copac ca simbol al nașterii sau diferite forme de cercuri și pătrate. Căutați inspirație pe internet și să adaptați după gustul dvs.
Fotografiați spațiul dvs. și suprapuneți o schiță a desenului dorit peste fotografie pentru a verifica dacă se potrivește și dacă arată bine. Este indicat ca peretele să fie curat și neted. Puteți face schița direct pe perete cu un creion de grafit.
Realizarea murală
Prima dată trebuie să desenați schița - asigurați-vă că sunt dimensiunile bune, și forma corespunde dimensiunilor peretelui pe care doriți să pictați. Cel mai bine e ca peretele să fie neted și plat și îl puteți picta în culoarea dominantă a desenului pentru a vă ușura munca.
Puteți transfera schița pe perete deductiv, trasând doar cele mai importante linii cu un creion de grafit. Liniile nu trebuie să fie prea puternice, pentru că va trebui să le ștergeți mai târziu în locurile în care nu vor fi acoperite cu vopsea. De asemenea, puteți transfera schița folosind un proiector sau desenând o grilă pe hârtie și pe perete pentru a vă ajuta să transferați desenele mai exact.
Materialul necesar
Culori - vă recomandăm să folosiți culori acrilice, deoarece sunt ușor de folosit, se comportă bine pe o astfel de suprafață și nu își vor schimba culoarea când se vor usca, așa cum se întâmplă de obicei la culorile speciale pentru perete. Partea dificilă este determinarea cantității de culoare necesară, dar nu vă putem ajuta, deoarece aceasta variază în funcție de mai mulți factori. Dacă suprafața nu este foarte netedă, atunci se va folosi mai multă culoare.
Pensulă și burete
Alegeți pensula pentru bază și folosiți-le pe cele subțiri pentru detalii la sfârșit. Rolele cu burete sau periile cu burete sunt de mare ajutor pentru a picta rapid, iar cu ele puteți face tranziții de culori deosebite.
Șabloane - sunt ideale pentru o pictură rapidă și ușoară. Cel mai simplu mod de a aplica culoarea pentru un șablon este cu un burete. Puteți folosi și culoare acrilică spray.
Sfaturi:
- Protejați podeaua și mobilierul
- Nu începeți să pictați direct pe perete fără a avea o schiță mai întâi, deoarece culorile acrilice nu se șterg
- Nu aplicați straturi groase de vopsea pe perete
- Nu vă grăbiți, dedicați zile sau chiar săptămâni muncii dvs.
- Protejați pictura de fum de țigară sau aburi