Ce ai nevoie pentru pictura unui peisaj?
În primul rând, să pregătim instrumentele de bază, cum ar fi pânza de pictură. Pânzele ARTMIE sunt grunduite în prealabil, pregătite pentru pictură. Pictorița Eva a ales o dimensiunea de 30x30 cm. Pentru o asemenea dimensiune de pânză, ar fi ideal să ai cel puțin două pensule: una plată, dimensiunea 10, și una rotundă, numărul 8. Dacă în colțul tău creativ se găsește și o pensulă de grunduire, aceasta îți va ușura munca la pictarea fundalului. Cu siguranță, vei avea nevoie și de o pensulă cunoscută sub denumirea de "pensulă evantai", cu care vei deveni maestru în pictarea tufelor de iarbă sau a altor elemente.
Dacă vrei să încerci diverse tehnici, alege și o spatulă de pictură cu o formă clasică. Pictorița le preferă și recomandă în mărimea 13. Ultimul, dar nu cel din urmă, instrument esențial pentru pictură sunt culorile acrilice. Acestea sunt printre cele mai populare opțiuni pentru artiști și sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru avansați. Eva lucrează cu un set de culori acrilice marca Solo Goya, cu care, în opinia noastră, s-a descurcat minunat. De asemenea, nu este neapărat, dar poate ți-ar plăcea să așezi pânza pe un șevalet de pictură. Există versiuni mai mici, pe care le poți așeza confortabil pe masă și, după pictură, le poți plia pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în atelier.
Ce nuanțe de culori ai nevoie pentru a picta un peisaj?
Eva Sugar transmite că vei avea nevoie de două tuburi de 20 ml în nuanța white. Albul se termină întotdeauna cel mai repede, deci ai putea pregăti și un tub mai mare de vopsea acrilică în această nuanță. Artiștii mai avansați își amestecă propriile nuanțe, dar acest set este pregătit pentru pensula ta fără a fi nevoie să creezi nuanțe noi. Alege, de asemenea, din set aceste tuburi: rose (da, vom face magie și cu roz), pale blue, foliage green, yelowish green, indian blue și cobalt blue. Și acum, să începem magia.
Pictarea peisajului pas cu pas
Când iei pensula în mână, este important să respecți regulile "de la suprafața mare la detaliu". Așadar, vom începe pictând fundalul. Simplu, pictura ta o poți împărți în mai multe părți, care ulterior vor fi conectate între ele. Începe de la nuanțele cele mai închise și aplică în straturi cele luminoase. În ultimul pas, este important să pictezi detaliile cu o pensulă mai mică sau cu pensula evantai menționată anterior. Vizualizează instrucțiunile:
Detaliile complete despre cum să pictezi un peisaj le poți găsi pe site-ul www.evasugarova.com sau pe www.facebook.com/art.evasugarova.
Tablou picat cu culori acrilice Solo Goya