Cum desenăm un fluture?
Ca de obicei, mai întâi desenăm în prealabil motivul. Acest lucru va facilita foarte mult întregul proces, și ne va permite să lucrăm cu mai multă încredere. Oferiți-vă un moment numai pentru dvs., și imaginați-vă fluturele, pe care doriți să-l desenați. Gândiți-vă la postura, modelul și compoziția.
Dacă ați ales o anumită specie, atunci este foarte importantă imaginea de referință. Cu toate acestea, astăzi vom desena un fluture simplu. De asemenea, puteți alege unul din imaginea de mai jos.
Fluturele, ca obiect, poate fi împărțit în jumătăți simetrice. Așadar, începeți cu o linie mediană trasată ușor. Desenați un cap mic, corp cu un abdomen alungit. De asemenea, cei doi solzișori - aripi din față (sus) și cele din spate (jos).
Schițați în linii mari toate părțile corpului specificate. Această schiță liberă nu trebuie să fie perfectă - o putem ajusta mai târziu. Chiar și obiectele simetrice pot avea neregularități. Fața umană este un exemplu perfect în acest context. Se definește ca o simetrie aproximativă. Pentru a crea desenul și mai interesant, poziționăm fluturele astfel încât un set de aripi să fie cu fața spre privitor.
Sugestie: aici găsiți niște truse de desen grozave, care conțin strictul necesar.
Mai departe, corectați conturul aripilor, ochilor, al antenelor... nu trebuie să fiți complet exacți și detaliați, scopul nostru de astăzi este să desenăm un model de fluture simplu. Adăugați un model de aripi improvizat, bazat pe imaginația dvs. sau diferite modele, pe care le-ați observat vreodată la fluturi. Acest model ar trebui să fie în general simetric, astfel încât aripile s-o oglindească una pe cealaltă. Schița cu creionul este gata, haideți să luăm pixurile. Cu aceste stilouri Micron, puteți crea niște opere artistice minunate.
Stilouri tehnice Sakura pentru detalii
Recomandăm dimensiunea 0.2. Cu această dimensiune puteți schița cu ușurință conturul general al părții superioare a fluturașului nostru. Capul și toracele au o textură "blănoasă", așa că vom desena contururile lor ca o serie de hașuri scurte. Prin mișcări înainte și înapoi creăm zone mai întunecate pe aripi.
Între unele tușe au rămas niște spații mici. Acest lucru creează iluzia de textură. Venele de pe aripi sunt subțiri, așa că tușele trebuie să fie delicate. Aici puteți folosi ceea ce se numește o linie punctată. În continuare, lucrați la aripile posterioare și la burtă. Repetați aceeași procedură pentru a contura și întuneca unele zone a modelului de aripi. Ambele seturi de aripi, de sus și de jos, ar trebui să arate ca și cum ar fi oglindite.
Apoi, luați un creion de dimensiunea 0,1 și adăugați o hașurare la aripi. Scopul este de a crea o conexiune vizuală între zonele cu contrast puternic. De asemenea, completați corpul (capul, pieptul și abdomenul) cu hașuri scurte și puncte. Întunecați ușor părțile laterale a corpului pentru obținerea unui volum optic a fluturelui. Fluturele alb-negru este gata. Acum haideți să-i insuflăm viață cu ajutorul culorilor.
Cu ajutorul pixului albastru, adăugăm peste aripi câteva puncte. Modelul aripilor din față are o formă curbată largă. Acoperiți o parte cu puncte pentru a crea o tranziție de la alb la albastru strălucitor. Înconjurați, de asemenea, petele negre de pe aripile din spate cu puncte albastre. Adăugăm câteva dintre acestea și pe corpul fluturelui pentru a crea unitate vizuală.
Adăugați și mai multe puncte cu albastru închis și violet. "Întărim" marginile interioare ale aripilor (cele mai apropiate de corp), alternând între albastru închis și mov. Punctele albastru închis creează iluzia de adâncime și reproduc o umbră moale. Pentru segmentele mici a modelului de aripi, alegeți o parte a fiecărui segment și creați puncte noi acolo. Aripile opuse ar trebui să reflecte din nou acest lucru, așa că vom repeta procedura și pe partea cealaltă.
Iată, lucrarea artistică este gata. Ați reușit. Cum vă place fluturașul creat?