Pur și simplu luați câteva culori, un șevalet exterior și porniți în aventura de creare în orice colț al peisajului minunat. Nu uitați de pensule și spatule calitative, paleta din lemn natural și desigur entuziasm.
Puțină istorie
Pictura în plener sau open space reprezintă pictarea în natură sau aer liber, direct sub cerul liber, în fața unui motiv peisagistic pe care doriți să-l pictați. Termenul este folosit și pentru a denumi lucrările artistice, care rezultă din această activitate artistică. Mișcarea artistică care pune accent pe pictura în aer liber se numește plenairism.
Această tehnică a fost folosită în special în perioadele realismului și impresionismului. Printre reprezentanții săi se numără Eugene Boudin, Robert Clunie, Vincent van Gogh și puteți fi chiar dvs.!
În pictura peisagistică tradițională, artistul picta tabloul "din memorie" în atelier sau pe baza schițelor. În secolul al XIX-lea, însă, s-a început cu pictura afară în aer liber. Acest lucru a fost posibil datorită invenției revoluționare așa numitului șevalet de câmp . Această metodă a permis artistului să surprindă mult mai bine impresiile și sentimentele legate de peisajul, care se întindea în jurul său. Nu e de mirare că pictura în aer liber a devenit rapid o activitate îndrăgită și continuă până în prezent.
Echipamentul pentru pictură în aer liber
Astăzi, nu există nimic ce poate impiedica pictorii și artiștii să ia în mâini trusa lor de pictură și să plece în căutarea celor mai frumoase peisaje ale naturii reale, care așteaptă să fie eternizate. Găsiți un loc în pădure sau pe o pajiște, întindeți-vă culorile și dați frâu liber imaginației. Bucurați-vă de priveliști unice, de arome sau minuni mici, care se vor desfășura chiar în fața ochilor voștri.
Vă îngrijorați cu privire la alegerea nuanțelor pentru pictura în aer liber? Desigur, este dificil să luați cu voi o paletă cu sute de nuanțe unice. Alegeți în schimb câteva culori de bază, care vă vor permite să creați o multitudine de nuanțe naturale noi și unice. Un începător se poate descurca și cu culori acrilice clasice, care se usucă mai repede în aer liber. Artiștii avansați preferă adesea culorile pe bază de ulei pentru pictura în aer liber. Împachetați nuanțele de bază și câteva culori interesante în tonuri de verde, maro sau galben. Dacă doriți să ridicați pictura d-voastră în natură la un nivel cu adevărat ecologic, optați pentru culori naturale.
Totul este doar o chestiune de perspectivă
Aveți chef să experimentați? Priviți natura cu inima, nu cu ochii. Datorită unei astfel de perspective, în aer liber pot fi create și lucrări abstracte, picturi monocromatice sau creații îndrăznețe în culori. În principiu, aveți nevoie doar de ceea ce încap în trusa voastră de pictură. Și apoi lăsați-vă imaginația să lucreze și bucurați-vă de atmosfera naturii reale, care va picta imagini uluitoare prin mâinile voastre.
Vă doresc să găsiți în jurul vostru un loc plin de inspirație naturală autentică.
Cu drag, Maria