Mulți experți consideră că acuarelele sunt potrivite pentru începători, în timp ce marii maeștri folosesc culori în ulei. Ceea ce este sigur e că lucrările create cu această tehnică au un farmec autentic și o originalitate de neegalat.
Acestea sunt informații despre utilizarea culorilor de apă care pot fi folosite de începători, dar și pentru a completa cunoștințele pe care le aveți deja în legătură cu aceste culori. Pentru început, nu aveți nevoie doar de o pensulă, apă și culori, desigur. Acuarele pot fi găsite în trei forme, acuarele în tub, acuarele în formă solidă și acuarele într-un pătrat (într-o cutie).
Pensule pentru culorile de apă
Pensulele pentru culorile de apă au perii moi și lungi. Cei mai buni peri sunt samura sau kuna. Dacă bugetul dvs. nu vă permite să cumpărați pensule cu fire naturale, atunci puteți folosi pensule sintetice, dar este necesar să respectați regula de mai sus. Dimensiunea și forma pensulei sunt destul de specifice și e nevoie să vă documentați puțin înainte de a cumpăra. Putem să spunem, că cea mai aleasă pensulă pentru acuarele este cea cu rotundă pentru detalii.Aveți grijă de pensulele dv. Curățați-le imediat, după fiecare utilizare cu ajutorul apei și puțin săpun. Uscați-le bine cu un șervețel de hârtie sau o batistă.
Hârtie sau pânză
Artiștii care pictează cu acuarele preferă hârtia pentru acest tip de culori. Motivul este simplu. Este nevoie ca suprafața să poată absorbi excesul de culoare, iar hârtia poate face asta fără probleme. Cu cât hârtia este mai grea, cu atât poate rezista mai la apă fără să se încrețească sau să-și schimbe structura. Structura hârtiei joacă un rol important la aspectul final al lucrării dvs. Hârtia aspră cu textură unica lucrărilor dvs., deoarece culoarea va rămâne în găurile minuscule de pe suprafața hârtiei. Un alt motiv pentru care artiștii preferă hârtia, este că o pot manevra foarte ușor și poate fi așezată pe o suprafață orizontală. Dacă preferați pânza, există și pânze speciale pregătite pentru culorile de apă.
Culorile pe bază de apă vor fi mai dificil de aplicat pe o suprafață verticală, datorită scurgerilor, de aceea cele mai des folosite suprafețe sunt sticla și pânza.
Compoziția
Când aveți toate accesoriile, puteți începe. Este important să rețineți că dacă folosiți tehnica acurelă, culoarea albă nu se pictează, ea este creată lăsând suprafața hârtiei nepictate. Puteți picta în jurul spațiului sau puteți folosi lichid de mascare care se va usca și când veți termina de colorat, pur și simplu îl veți dezlipi de pe hârtie.
Este important să încercați culorile înainte de a picta, pentru a vă asigura că este nuanța dorită. Folosiți un recipient mare pentru apă. Apa trebuie să fie întotdeauna curată. Doar așa veți obține nuanțele dorite. Nu încercați să faceți acuarela să semene cu vopsea acrilică sau culorile în ulei. Frumusețea lor constă în transparența culorii. Este bine de știut că nu trebuie să renunțați la acuarele, dacă inexactitatea lor vă respinge. Vă sunt disponibile așa-numitele creioane de acuarelă cu care puteți desena cu precizie și în același timp veți avea efectul clasic de acuarelă.